Η τριχόπτωση και η αντιμετώπισή της.

Article_full_trixoptwsi

Φθινοπώριασε λοιπόν, και εσύ το κατάλαβες, όχι μόνο απο την ψύχρα και το ζακετάκι που σου έχει γίνει απαραίτητο, αλλά και απο τις τούφες των μαλλιών που μένουν στα χέρια όταν χτενίζεσαι ή λούζεσαι, αλλά και απο τις δεκάδες τρίχες που βρίσκεις στο σπίτι.

Κάθε τρίχα λοιπόν ακολουθεί έναν προκαθορισμένο κύκλο ζωής:

  1. Αναπτύσεται
  2. Σταθεροποιείται
  3. Πεφτει

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καθημερινή απώλεια περίπου 50-80 τριχών με το λούσιμο ή το βούρτσισμα είναι φυσιολογικό φαινόμενο (αντικαθίστανται απο νέες).

Συχνά, όμως, ο αριθμός αυτός αυξάνεται απότομα (σε 100 τρίχες περίπου) εξαιτίας κακής ψυχολογίας και διατροφής, κούρασης - στρες και ορμονικών διαταραχών (αφορά γυναίκες σε λοχεία ή σε στάδιο εμμηνόπαυσης που φτάνει έως και το 80% της γυναικείας τριχόπτωσης).

Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι ανησυχητικό γιατί συνήθως η κατάσταση είναι παροδική και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με εξειδικευμένη θεραπεία.

Συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο - ψευδάργυρος - σίδηρος κλπ) έχουν ευεργετικά αποτελέσματα και συμβάλουν την ανάπτυξη υγιούς τρίχας.

Οι αγωγές κατά της εποχιακής τριχόπτωσης εφαρμόζονται για 3 μήνες και συνδυάζονται με εξειδικευμένα δυναμωτικά σαμπουάν, επιμηκύνουν την ζωή της τρίχας και κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και πυκνά αφού προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία και διεγείρουν το βολβό της τρίχας.

Έτσι λοιπόν το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει το σύνηθες φαινόμενο της εποχιακής τριχόπτωσης.

Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

 

Πηγές: Vichy - Star.gr