Για ομοιόμορφα μαυρισμένη και λαμπερή επιδερμίδα που διαρκεί, δύο μόλις πράγματα χρειάζονται πριν βγείτε στον ήλιο: απολέπιση και ενυδάτωση!

Article_full_3

Ο καθημερινός καθαρισμός και η ενυδάτωση της επιδερμίδας αποτελούν την καλύτερη ασπίδα προστασίας της από τους εξωτερικούς παράγοντες αλλά και προϋπόθεση για την υγεία και την λάμψη της. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα μαυρίζει ομοιόμορφα και κυρίως διατηρεί τη χρυσαφένια και λαμπερή της απόχρωση για περισσότερο χρονικό διάστημα. 

Λίγες ημέρες προτού αναχωρήσετε για διακοπές αλλά και μετά, κυρίως όμως την περίοδο που ακόμη κάνετε μπάνια, θα πρέπει να διατηρήσετε μια καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που να περιλαμβάνει καθαρισμό του δέρματος, πριν και μετά την έκθεσή σας στον ήλιο (με γαλάκτωμα, σαπούνι, ή τζελ), απολέπιση μια ή δύο φορές την εβδομάδα (με κρέμα ή άλατα) και φυσικά ενυδάτωση με ένα γαλάκτωμα με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες το οποίο μπορείτε να απλώνετε στο σώμα σας ακόμη και πριν το αντιηλιακό σας . 

ΒΗΜΑ 1Ο : Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, των ρύπων και του σμήγματος από την επιδερμίδα μας είναι μια φροντίδα που χρειάζεται να επαναλαμβάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις – πιο ώριμα και προβληματικά δέρματα- οι δερματολόγοι τη συστήνουν ακόμη πιο συχνά. 

ΒΗΜΑ 2Ο : Απολεπίζοντας την επιδερμίδα σας, της προσφέρετε τη δυνατότητα να αναγεννηθεί - καθώς ενεργοποιείται η κυτταρική ανανέωση - κι έτσι να επωφεληθεί περισσότερο από την οποιαδήποτε καλλυντική περιποίηση και να λάμψει. 

ΒΗΜΑ 3Ο : Απλώστε σε καθαρή επιδερμίδα την κρέμα ή το τζελ απολέπισης με πολύ μαλακές, κυκλικές κινήσεις και πάντα από κάτω προς τα πάνω κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ. Ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό,  ταμπονάρετε το σώμα με την πετσέτα και περάστε στην ενυδάτωση. 

EXTRA TIPS: 
Να θυμάστε ότι η καλύτερη ώρα για απολέπιση και ενυδάτωση είναι το βράδυ καθώς κατά τη διάρκεια του ύπνου δραστηριοποιούνται οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος. 
Μην εκτίθεστε στον ήλιο αμέσως μετά την απολέπιση. Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 12 ώρες.